2010. március 5., péntek

Itt sárkányok lesznek!

Egész napos sárkányos program. Bezony. Különböző sárkánytémájú mesecsokrokkal. Bezony.
Mivel legutóbb olyan remekül bevált a 'kérdezzük meg a közönséget' taktika, és mert évezredek óta nem írtam már új bejegyzést (szakdolgozat, pffft), hát most megint Hozzátok fordulok. Mi legyen, hogy legyen, milyen legyen, és főleg mi/ki az, aminek/akinek feltétlenül bele kell kerülnie... ;)
Sárkányok.
Három, kettő, egy. Tessék ötletelni.
A legaktívabb tanácsadók személyre szabott jutalomban részesülnek ;)

8 megjegyzés:

  1. van az az Edith Neshbit (?) féle sárkányos mese, azt is tudod? az legyen! amiben az van, hogy 'naa, kedveees sáárkááány!!!'

    VálaszTörlés
  2. nem én mondtam... :) (Csengének az a mese nem tetszett, nem az ő stílusa a sárkánymegszelidítés, pedig tényleg jóóó mese az - pff de hazabeszélek)

    sárkányos mesék közül a sárkányos-rajzolós mesére szavaznék, az remek. azonkívül állítólag Kalamóna is sárkány, és akkor rögtön van egy magyar mese is. hmmm egyébként a magyar népmesékben a sárkányok egészen ritkán okosak meg igazán érdekesen veszedelmesek. az a "nagy és hülye szörny" akiből ki lehet cirógatni, h miben rejlik az ereje, aztán szépen leszabdaljuk a fejeit, hamár nyakig a földbe hajítottuk... hááát. akkor már a felesége meg a menyei nekem sokkal érdekesebbek, amikor kúttá meg almafává változnak. legyenek érdekes meg okos sárkányok!!! biztos más nép meséiben van olyan.

    VálaszTörlés
  3. De az én stílusom a sárkányszeildítés!!! Csak nem rábeszéléssel ;) Vannak rá mindenféle módszerek. Tej, például. Az elég sok mitikus lényen működik :D

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Kernek meset a szerencse sarkanyokrol amik a vegtelen tortenetben szerepeltek :)
    miert szoruk van es nem pikkelyuk?:)

    VálaszTörlés
  6. Mert műszőrmét olcsóbban találtak a kellékesek XD
    Jó ötlet, felírtam :)

    VálaszTörlés
  7. Én a DragonLance krónikák alatt szerettem bele a sárkányokba. Engem mindig is érdekelt a sárkányok háborúja. És az is, hogy hogyan néz ki egy sárkány mindennapos rutinja. :) Nincs bébisárkányos történet?
    Vagy sárkány vs. trickster story? Az felettébb izgi lenne! :)

    VálaszTörlés
  8. nagyon off leszek, bocs Csenge, de ez most nem neked szól.
    petrapap: kérlek-kérlek küldd el nekem a profilképed!! nagyon tetszik! mondjuk ide: doja@citromail.hu kösziii:)

    off vége. különben festettem sárkánykígyót, majd elküldöm.

    VálaszTörlés