2023. december 2., szombat

MythOff Budapest: Fény a sötétben

Lezajlott az utolsó Mítoszok Csatája a 2023-as évben: november 30-án gyűltünk össze ismét a Premier Kultcaféban, hogy a szakadó eső és korai sötétség borús hangulatát egy kis mítoszmeséléssel oszlassuk el. Nagy örömünkre szép számmal voltak emberek, akik átverekedték magukat az elemek tombolásán, hogy velünk lehessenek.

Az est hoppmestere Dala Dani volt, a körök és győztesek pedig az alábbiak szerint alakultak:

1. kör: A sötétség legyőzése

Hajós Erika nyitotta meg az estét, a Sötétség Országáról szóló lapp történettel. A párja Gregus László volt, aki Papa és Rangi, a Föld és az Ég szétválasztásának maori mítoszát mesélte.

Szavazókérdés: Melyik feladatot adnátok inkább az embereknek egy céges csapatépítőn?

A győztes: A sötétség országa

2. kör: Haragos istenek

Ebben a körben szerepeltem én. Zeusz születésének mítoszával vezettem fel a krétai Méztolvajok történetét, akiket Zeusz madarakká változtatott, amikor betörtek a szent barlangjába. A párom Stenszky Cecília volt, aki egy nyenyec mítoszt mesélt a szelek istenének megbékítéséről.

Szavazókérdés: Ha "fine dining" estet rendeznétek, melyik fogást tennétek inkább a menüre, az istenek mézét, vagy a nyenyec rénszarvaspörköltet?

A győztes: A rénszarvaspörkölt!

3. kör: Történetek a napról

Ebben a körben rendhagyó módon nem kettő, hanem három mesélő szerepelt. Az első Klitsie-Szabad Boglárka volt, aki Baldr halálának mítoszát mesélte el, frissítően humoros, de történethű formában. Utána Dala György Dániel következett Phaethon nagyívű történetével, majd Nagy Enikő zárta az estét Nanahuatzin azték isten nappá válásával.

Szavazókérdés: Ha rosszindulatú testnevelésügyi miniszter lennél, melyik gyakorlatot tennéd kötelezővé tesiórán?

A győztes: A Baldr-hajigálás

A következő Mítoszok Csatáját már 2024-re, szokás szerint Valentin-nap környékére tervezzük. Aki nem akar lemaradni a következő MythOff eseményekről, itt tud feliratkozni a hírlevelünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése