2017. november 30., csütörtök

Világszép Adventi Mesetár!

Karácsonyi meséket keresel?
Nincs még adventi naptárad?

Ahogyan azt sokan tudjátok már, idén augusztustól a Világszép Alapítvány (a nemrég megújult, immár 7. évét ünneplő korábbi Meseközpont Alapítvány) mesemondó munkatársa lettem. A Világszép Alapítvány munkatársai hét éve keresik az utakat és a kapcsolódást olyan gyerekekhez, akiket nem szüleik nevelnek, hanem gyermekvédelmi gondoskodásban élnek. A cél a kezdetektől változatlan: Mindenki megtapasztalhassa az elfogadó szeretetet, az egyénre szabott figyelmet, és azt, hogy neki is szép és lehetőségekkel teli a világ. Immár több, mint 40 mesélő önkéntesünk heti rendszerességgel viszi 7 gyermekotthonba a mesét, hogy az ott élő gyerekek a meséken keresztül újra meg újra megtapasztalhassák, hogy minden történet jóra fordulhat.

Az Alapítvány munkáján belül nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy ezeket a lelkes és csodálatos önkénteseket új mesékkel lássam el, útravalót tegyek a mesetarisznyájukba, és történeteket találjak mindahhoz, amit a gyerekeknek adni szeretnének. Ez különösen fontos feladat karácsony környékén. Az Alapítvány idén már harmadik éve készít olyan adventi naptárt ajándékba, amelyben csokoládé helyett minden napra egy-egy mese található télről, ünnepről, ajándékozásról és szeretetről. Nagyon sok kedves mesém bekerült az idei naptárba; remélem, másoknak is akkora örömet okoznak majd, mint amekkorával válogattam őket.

És a jó hír?
A mesék advent ideje alatt ingyen elvihetők a Villa Bagatelle Brótpékségében (Bp, Németvölgyi út 17.) és a MOM Park piazza szintjén található Bagatelliniben elhelyezett naptárakból!

Hogy megmutassam, honnan jutott el egy-egy mese messzi földről a naptárig, az elkövetkező 24 napban minden meséhez felkerül majd ide a blogra egy-egy bejegyzés is. A bejegyzésekben szerepel majd a mese rövid ismertetője (miről szól), pontos forrásai (hol található meg), és háttértörténete (hogyan választottam ki a gyűjteményhez). Ezen felül pedig az Alapítvány Facebook oldalán minden nap egy-egy önkéntes mesélőnk ajánlja majd a saját kedvenc történetét.

Mindenkinek békés, mesékkel teli adventet kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Jövő héten benézünk. Minden nap ott megyünk el előtte hazafelé.:)

    VálaszTörlés
  2. .. és így advent után/előtt? Különösen a Sir Gawain házassága, mert az ragadta meg leginkább az unokám figyelmét. Sajnos az angolom kevés, hogy szépen lefordítsam :( Boris Ilona (naposoldal53&gmail.com)

    VálaszTörlés