2008. április 19., szombat

Időjárás-jelentés

New England úgy döntött, mától pedig nyár van. E döntését pedig úgy hozta a tudomásunkra, hogy ma kérem itt harminc fok volt (nem Fahrenheit, Celsius) (sic!).
Ez pedig azt jelentette, hogy Katával sürgősen el kellett mennünk nyári ruhá(ka)t venni. Engedve a női szervezetbe kódolt leküzdhetetlen tavaszi vásrlási láznak elmentünk kedvenc Marshalls üzletünkbe és lelkes órákat töltöttünk turkálással (ide sem irom, mennyit költöttem, mert kék halált hal a laptopom). Nadrágok, cipők, szoknyák, felsők, meg mit tudom én micsoda. Csinosak lettünk nagyon, ami kell is, mert ma este Hawaii parti van a campuson az utolsó szorgalmi hétvége örömére (amikor megkérdeztem a bennszülöttektől a Spring Weekend definicióját, ezt kaptam válaszul: "Hát, csütörtökön elkezdünk inni, és hétfőn kijózanodunk" Ámen.)
Újabb érdekes apróság: a boltban a prübafölke tükrére ragasztva érdekes kis felhivás volt olvasható:
"Felhivjuk kedves vásárlóink figyelmét hogy a próbálás során és a bolt területén a 'dőzsölés' szót mellőzni sziveskedjenek, mert azt a benyomást kelti, hogy nem lelik örömüket a vásárlásban. Ugyanez vonatkozik a 'túl drága' és a 'túlzás' szavakra is. Megértésüket köszönjük."
(Angolul tudók kedvéért: "splurge", "overpriced" és "overboard". Splurge számomra teljesen új és idegen kifejezés, a szótár szerint bűnös élvezetekben való elmerülést, hámból való kirúgást, pénz elverését meg ilyesmiket jelent)
Értetlenül, ám hangosan kacarászva álltunk a jelenség előtt.
Amerikában mindig tanul valami újat az ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése