2008. április 12., szombat

Nudli, gomba és varázsfű

(Milyen ártatlanul hangzik, ugye? ;)

Úgy döntöttünk, elegünk van az egyetemi kajáldából, ahol mindig csak pizza van, hamburger, szendvics, meg saláta a csirlidereknek - igy hát taxiba vágtuk magunkat, Khine (Burma), Weiwei (Kina) meg én (Magyarország), és elmentünk egy vietnami étterembe vacsorázni. Semmi fancy, csak némi meleg kaja.
Az estet bevásárlással kezdtük a vietnami étterem és a thai büfé között elhelyezkedő ázsiai szupermarketben (emlitettem már, hogy mindenem a globalizáció? Milyen unalmas lenne az élet nélküle...). Volt ott minden, ami szem-szájnak ingere; Khine egy rakat azonositatlan kaját halmozott a kosarába, és mindkét csaj nagyon tudott örvendezni olyan termékeknek, amikről azt sem tudtam megállapitani, eszik-e őket vagy isszák... Weiwei próbálta nekem elmagyarázni, melyik micsoda, de az iható zselé már neki is sok volt...
Igy felszerelkezve átsétáltunk az étterembe, és rendeltünk magunknak kiadós vacsorát (részemről csirkés zöldséges szószos nudlit - az étterem a nudlira specializálódott, vagyis noodle-re, ami mindenféle ázsiai tésztákat jelent) (Inuyasha mennyország XD ) Miközben vártunk a pincérre, úgy döntöttünk, belekóstolunk a napi zsákmányba; Weiwei megismertetett a száritott, gyümölcsizű marhahússal, amit ő amolyan chips-pótlékként, nassolás céljából fogyaszt (nem volt rossz, csak kissé száraz), Khine pedig kinyitott a kedvünkért egy doboz "harmat a varázsfüvön" nevű iható zöld zselét. Na, ez egy olyan étel/ital/dolog, aminek az izét és állagát minden próbálkozásom ellenére sem sikerült semmi ismert dolog izéhez kötni; azt hiszem, a "természetes műanyag" illene rá a legjobban, mindenféle pejorativ értelem nélkül... (állagára nézve pedig a "zselékockák úszkálnak takonyban", ami eleve aláaknázta a szivószállal való fogyasztást...)
A pincér kis hiján gutaütést kapott, amikor visszajött a vacsorával, és egy halom kaját talált az asztalon; de nem szólt semmit, mert megmagyaráztuk neki, hogy én most épp ázsiai kultúrát tanulok...
A vacsi isteni volt (végre normális kaja!), a társaság remek, vidám péntek estét töltöttünk a csajokkal... igazi girls' night out, ázsiai módra.

1 megjegyzés:

  1. Ilyet én is akarok! A természetes műanyag nagyon jól hangzik :D

    H.

    VálaszTörlés