2007. augusztus 29., szerda

Beszélsz nyelveket?


Egy úszó ebédlő fedélzetén ringatóztunk a Connecticut River hullámain, mely ringatózás költőien hangzik, csak épp nem igaz, mert hasitott mint a veszedelem. Lényeg, hogy kilencen verődtünk össze egy asztal körül, és a beszélgetés egy bizonyos vidám és oldott pillanatában az a fergeteges ötletünk támadt, hogy kiszámoljuk, hány nyelvet beszélünk összesen (oké, bevallom, az ötlet tőlem származott. Pironkodom.) Ime a statisztikák (ja és nem, nem fagytak le az irói képességeim, csak momentán nincs meg a hosszú i a gépemen...). Szóval, ime a statisztikák:

9 személy (3 fiú, 6 lány)
9 ország (Zimbabwe, Malawi, Burma, Kina, Vietnám, Magyarország, Németország, USA, Görögország)
20 különböző nyelv, nem számolva az átfedéseket (angol, spanyol, francia, német, latin, görög, magyar, kantoni, kinai, vietnámi, burmai, japán, koreai, maláj, arab, plusz 5 afrikai nyelv amit esélyem se volt fül után megjegyezni...)
A rangsor: Ruirui mint első (5 nyelv), Ngoni, Toby és én mint másodikak, holtversenyben (4-4-4)
Meglepő tény: angolul mindenki beszél...
Második helyen végzett nyelv: spanyol (3 fő)
Harmadik befutó: kinai (2 fő)

Nagyon multikulti csapat ez. A fentieken kivül: Nepál, Banglades, Bulgária, Korea, Dominika, Venezuela, Irország, és még sokan nem vallottak szint... idővel majd bővitem a statisztikákat!

Magánfelmérésünk egyébként annyira sikeres volt, hogy Dean Reuman rögtön el is kérte a holnapi prezentációja számára...:)
Azt kell mondanom, szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen emberekkel találkozhatok, és most kezdem igazán tudni, milyen jó, hogy beszélek nyelveket...

Mindneki nézzen magába nyelvtanulásügyileg. És tippeljen országokat a fenti fotó alapján... (segitség: én nem vagyok rajta.) A sikeres megfejtőknek majd kis zászlócskákat osztok ki.

1 megjegyzés:

  1. Az országok sorban, balról jobbra:
    Hú!, hú!, hú!, hm, hm, hihi, hm, hú!

    A nyolcadik magyar. ;P

    VálaszTörlés