2013. május 10., péntek

Borító!!!


És ha már szóba került: Íme az emlegetett könyv! Napi nyolc órát ül a mesemondó a repeciós számítógép mögött, és ez lesz belőle... 55 népmese a világ minden tájáról, szuperképességek szerint rendszerezve, láthatatlanságtól az alakváltáson át a telekinézisig (61 képesség, mert nem akart kerek számra kijönni sehogy se). Háttérinfókkal, forrásokkal, jegyzetekkel, vonatkozó modern szuperhősökkel. Angolul. A csinos címlapon a perzsa Királyok Könyve egyik illusztrációja látható, melyen sebezhetetlen hősünk, Isfandijár démoni farkasokat irt. A sztori a könyvben megtalálható (Akhilleusz sarka helyett, amit már mindenki unalomig ismer).
A könyv a McFarland kiadó gondozásában jelenik meg, egyelőre még nincs végeles dátum, de valószínűleg még az idén, nyomtatva és e-könyv formátumban is. Majd örvendezek látványosan, ha kapható.

(Zárójelben meg kell jegyeznem, hogy a McFarlanddal dolgozni eddig életem egyik legjobb írói élménye. Gyakorlatilag a tenyerükön hordoznak, gördülékenyen halad minden, emailekre fél órán belül kapok választ, és mindenki nagyon kedves. Kedvem van még több mesegyűjteményt írni csak ezért...)

1 megjegyzés: