2013. május 5., vasárnap

Vasember és ingyen képregények - Ünnepélyes kockulás

Az ünneplés tárgya? Vége a melónak!!! A következő munkahelyem egy egytem lesz, remélhetőleg kevesebb hisztériás nyugdíjassal. Juhé!
Az ünneplés második tárgya? Május negyedike, hivatalos Star Wars nap (May the Fourth be with you) és nemzetközi Ingyen Képregény Nap. Ennyi.

Csütörtökön felpakolt az egész nerd társaság és testületileg elvonultunk moziba a Vasember 3 éjféli premierjére (amit, a vizsgázó diákok iránti aggódó tiszteletből, este tízkor kezdtek). Az éjféli premierek hagyományaihoz híven volt nem kevés beöltözött ember a moziban, ami ebben az esetben vagy "STARK FOR PRESIDENT" pólókat jelentett, vagy ingek alól pilácsoló kék ARC-reaktor fényeket. Részemről, mivel estig melóban voltam, egy elegáns szürke kiskosztümöt, magassarkút és egy szoros kontyot, így hódolván Pepper Potts karakterének, az ember meg egy délutánt töltött a szakálla nyírásával, jól is állt neki. A film persze állati volt, nézze meg mindenki, volt benne sok meglepetés. A visongás a nézőtéren már a premierek alatt elkezdődött (már csak két hét az új Star Trek filmig, azt is éjfélkor nézzük meg, úgysem láttam még trekkiket közelről). Hajnali kettőkor keveredtünk haza, Iron Man zenét bőgetve a kocsiban hazáig.

Szombaton, május negyedikén, és másik nerd ünnepre is sor került: ingyen volt a boltokban a képregény! Persze nem az összes (szét is tépték volna egymást az emberek), de még így is volt a tévében hír arról, hogy egyesek már csütörötök óta táboroztak sorban a boltok előtt. Johnson City kisváros ilyen méretű látogatottsághoz, de azért odavonultunk Cathyvel időben nyitásra, hátha.
Jól szórakoztunk: egyrészt volt némi Big Bang Theory - utánérzés a dologban amikor két csaj besétált a képregényboltba (csak kétszer botlott el az eladó a saját lábában), másrészt pedig tényleg volt sok ingyen képregény. Mind meg volt számozva, és fejenként hármat lehetett választani (amit egyes gyakorlott nerdök úgy kerültek meg, hogy elhozták a karonülő gyermekeket is, hadd olvasson a baba Mass Effectet). Ezen felül egy dollárért kockát is lehetett dobni, és újabb képregényeket nyerni minden számért. Az új könyvek féláron voltak az egész boltban, és a bejárat előtt nagy dobozokban álltak a régebbi számok, amiket huszonöt centért vásárolhatott meg a lelkes látogató. Jó másfél órát turkáltunk a boltban, és számos szatyorral gazdagabban indultunk haza.

Az Erő legyen veletek.

1 megjegyzés: