2008. július 5., szombat

Mindenkinek boldog július negyedikét!

Ahogy számitani lehetett rá: egész nap pezsgett az élet Jboróban. Már kora reggel lezárták a főutcát, és emberek táboroztak le mindkét járdán, hogy jó kilátásuk legyen a parádéra; a Központ előtti téren kávézóasztalokat és egy szinpadot állitottak fel, a parkban hagyományőrző játszóteret, és az egész főutca mentén hatalmas kirakodóvásárt. A jegyirodában folyamatos volt a pörgés (egész héten teltház volt, elképesztő), de Heidi gondoskodott róla, hogy néha elszabadulhassak bámészkodni, és ezt is tettem. A nap esmeényei röviden:

1. Érkezés reggel kilenc és tiz között, árusitásra szánt mézeskalács jelentős hányadának sutyiban való elfogyasztása, a személyzet több bűnrészes tagjával együtt.

2. Nyitás, majd kiülés a Központ virágágyásába, ahonnan remek kilátás nyilt a parádéra.

3. Parádé megtekintése (képek később)

4. Téblábolás a Központban, segédkezés a jegyirodában. Segédkezés a "játszótéren". Önfeledt játszadozás mindenféle régi játékokkal, úgy mint csiga, karika, üveggolyók, pörgettyűk, "jack" (pici izék amiket össze kell szedni melőtt a feldobott gumilabda kettőt pattan), és egyebek. A játszóteret kizárólag velem egyidős és nálam idősebb egyének uralták, és egyáltalán nem zavartattuk magunkat...:D

5. Kószálás a kirakodóvásárban, mindenféle egyének lelkes lesifotózása. Látogatás az indián faluban és a polgárháborús táborban, futólag.

6. Andy délutáni előadásának megtekintése, egy óra fetrengő röhögés

7. Meglógás Andyvel a Központból interjú céljából, nagy adag csokifagyi beszerzése, üldögélés a főutca egyik padján és kötetlen beszélgetés (melyet csak néha szakitanak meg olyan jelentek, mint pl. amikor Andy felpattan, hogy egy üres babakocsit tutujgasson, majd azt motyogja, "micsoda ronda gyerek"... *sok idősebb egyén a könnyebbség kedvéért babakocsiban tolja a bevásárlószatyrát*) (igen, Andy néha elfelejti, hogy épp nem dolgozik) (Andy beszól a szülőknek, akik pórázon sétáltatják a kölykeiket. Idegenvezető akcentussal közli vele, hogy ezek itt vakvezetésre kiképzett gyerekek...XD)

8. Janna előadásának megtekintése a gyerekszinpadon (Janna is a Központban dolgozik, mellesleg drámaoktató, ma délutánra csillámporos mesemondó tündér és bűvész)

9. Kontratánc (igen! igen! igen!!! Az élmény és a hangulat szakasztott ugyanaz, mint első alakalommal, csak most egy női táncmesterünk van, aki rimekben beszél, és az emlegetett jópasik sorából csak Gorduin van jelen)

A táncból egy kicsivel korábban jöttem el, mert forogni kezdett a fejem; ahogy visszasétáltam a kunyhóhoz, tábortüzet pillantottam meg a fák között, és felfedeztem, hogy az indiánokkal ellentétben, akik hazacuccoltak éjszakára, a Konföderációs hadsereg odakinn szándékozik tölteni az éjszakát is. Ezt pedig nem lehetett kihagyni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése