2016. március 31., csütörtök

Mesemondók Márpedig Vannak: Borítóleleplezés és könyvbemutató!

Örömmel jelentem, hogy a mai nappal nyomdába került a könyvem, Mesemondók márpedig vannak: A nemzetközi mesemondás világa (PONT Kiadó, 2016).
Most, hogy túlestünk a szerkesztésen és az utolsó simításokon, már egészen közel járunk ahhoz, hogy a kezemben tarthassam! Íme, a borító (Helena Nelson-Reed csodálatos festményének felhasználásával) és a fülszöveg!

"A mesemondás - akárcsak más előadóművészeti ágak - nem csak passzió, de szakma is. A világ minden táján hivatásos mesemondók ezrei dolgoznak nap mint nap a legmeglepőbb helyeken, és a legtarkább módokon. 

Ez a könyv azonban nem csak mesemondóknak szól. Szól a közönségeknek is, akik egy-egy újságcikk vagy plakát láttán nem tudják eldönteni, mit várhatnak egy „mesemondó esttől.” Szól a rendezvényszervezőknek, szól a tanároknak és igazgatóknak, akik kitárják az osztálytermeik ajtaját (és akik nélkül sokkal nehezebb lenne a vándor mesemondók élete). És nem utolsó sorban szól a szülőknek, barátoknak és hozzátartozóknak is, akik a kulisszák mögött aggódnak, szurkolnak, és izgulnak, ahányszor egy újabb mesemondó indul el a nagyvilágba.

Zalka Csenge Virág tíz éve éli a hivatásos nemzetközi mesemondók életét. Előszavában így vall a kötet születéséről: 
Mesemondásról beszélni csak mesélve lehet – én úgy mutatom be a mesemondó világot, ahogyan én ismerem. Az én utam ide vezetett; az én szemeimmel ilyen a nemzetközi mesemondás. Ha egy másik mesemondót kérdeznél, lehet, hogy nem állítaná mindennek az ellenkezőjét, de mindenképpen mást emelne ki, más ösvényeket rajzolna fel a térképre, más útravaló tanácsot adna.

A mesemondás sokféle, és pont ettől jó.

A könyv a 87. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg (június 9-13); a hivatalos könyvbemutatót az Írók Boltjában tartjuk május 10-én. Mindekit szeretettel várok! :)

Update: A könyv a kiadó honlapjáról már előrendelhető!


1 megjegyzés: