2008. március 11., kedd

Csináljunk zajt

Hm, rég beszéltem már az óráimról. Toronymagasan a világzene vezet (a múzeumos projectről már hallottatok, a spanyolról meg nem, nem akarok beszélni... két és fél óra ma délután, halomra mészárolt kutyák, hasba szúrt terhes nők, megvert feleségek, levágott lábú topmodellek, amit akartok) (nem, ez teljesen komoly. Amores perros, nézzétek meg ha túlteng bennetek az optimizmus és az emberszeretet)
Szóval, világzene. Eddig nagyrészt Afrikában lubickoltunk annak minden dalnokával és hárfazenéjével és beszélő dobjaival együtt. Azután áttértünk az ir zenére, és hallgattunk a gael daloktól kezdve a kelta rockig mindent; néztünk videókat különféle zenészekről és hangszerekről és együttesekről.
Ma pedig, a kviz után, csaptunk egy kis ricsajt.
Kedvenc tanárbácsink egy halom műanyag vödörrel, egy csokor kolomppal, egy torony pici dobbal és egy sporttáskányi dobverővel érkezett az órára; a vizsga sokkhatásából ébredező társaság testvériesen megosztozott mindezeken (nekem egy közepes vödör és két dobverő jutott). Ezek után minden hangszer kapott egy ritmust, amit tartania kellett, és csaptunk egy igazi, nagy afrikai örömzenélést; néha-néha (hm, inkább többé, mint kevésbé) kissé elcsúsztunk a ritmustól ugyan, de az eredmény legalábbis fülrepesztő volt (és az egyetemisták is visszafiatalodnak tizenöt évet, ha dobverő kerül a kezükbe...). Néhányan húzták a szájukat, de őket szerencsére elnyomták a többiek; még az ablakok is rezegni kezdtek a nagy ricsajtól, főleg amikor énekelni kezdtünk (valami afrikai nyelven, és fogalmam sincs, mit; tanárbácsi biztos értette, de felőlünk ugyan azt is jelenthette volna, hogy savanyú káposzta van a bőrgatyámban) (Tom ellőtte tegnap ezt a poént, miszerint öt percig áhitattal hallgattunk egy indián kántálást mig rá nem jöttünk, hogy a szöveg valójában "Mickey Mouse, Minny Mouse, Pluto too"...)
A ritmus eredeti volt, vagyis a végeredmény reményeink szerint legalábbis erősen megközelitett egy bizonyos ghánai ünnepi táncot... hát vidámnak vidám volt, az biztos.
(Most mondjátok meg, milyen klassz dolgokat csinálunk mi itt az egyetemen... szigorúan zh után, persze...)

2 megjegyzés:

  1. És Te _tényleg erre_ az órára készültél oly nagyon...? :DD

    VálaszTörlés
  2. Mármint melyikre? :D
    Egyébként a válasz igen...

    VálaszTörlés