2008. július 1., kedd

Közvélemény még egyszer

Azok, akik még mindig olvassák a blogot, jók nálam egy sörre :D Komolyan, háromszáz-valahány bejegyzés. Ennek a nőnek elment az esze...

Szóval, akik még mindig kitartanak az olvasásban (virágokat szór a rajongóknak), azokhoz lenne egy kérdésem:
Az ISCben Heiditől azt kaptam házi feladatnak, irjak egy szösszenetet, amiben egy magyar népmesét és egy amerikai népmesét kombinálok össze. Az alap már megvan (az égig érő paszuly és az égig érő fa, avagy Tündér Ilona meets Jack), de jó grafomán író módjára úgy gondoltam, nem hagyom ennyiben, és teszek mindkét oldalba egy csipetnyit más mesékből is.
Szóval, kinek mi a szive csücske a magyar mesevilágban, amit szivesen látva beledolgozva egy amcsiknak szóló könyvbe?... ;) Lehet elereszteni a vagányabb fantáziátokat ;)
Kösziiii :)
(Sörért augusztusban lehet jelentkezni, a kérdésre válaszolóknak egyéb jutalomfalatka is jár :D)

10 megjegyzés:

  1. hehe..nem szeretem a sört..helyette teázzunk...:)tudom,hogy nem népmese de a szélkirály kontra napkirály sztori ütős lenne:)n

    VálaszTörlés
  2. Én A vitéz szabólegényre szavazok, mikor úgy csinál, mintha a szivacs kő lenne, és vizet facsar belőle. (Jó trükk bármilyen óriás ellen!) ;)
    Egyébként a Heinekent szeretem. :D

    VálaszTörlés
  3. az én kedvencem úgyis tudod, h Isten-hegyi... :) (L) (L) de az marha hosszú, és nem tudom, h lehetne összedolgozni mégvmivel. na majd még gondolkodom, h mi olyan jóóó még.

    VálaszTörlés
  4. Haha, azt a trükköt Jack is elsütötte egyszer az óriás ellen :D
    Tea, Heineken... *listát ír*

    VálaszTörlés
  5. Nem az a durva, Csengém, hogy már a 300. bejegyzésnél tartasz, hanem hogy még számon is tartod, hogy ez épp a háromszázadik :)

    Egyébként ha mesék meg növények, akkor szerintem világszép nádszál kisasszonyt sem lehet kihagyni. A bicskás / nádszálban rejtőzős motivumra gondolok konkrétan, bár gőzöm sincs, ezt hogyan és mivel lehetne kombinálni - de hát ez már legyen a te problémád ;)

    VálaszTörlés
  6. A nádszál- királykisasszony nekem is eszembe jutott! :D

    VálaszTörlés
  7. Nem én tartom számon, hanem a Blogger :D

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a 300 fölöttinek!-igy ismeretlenül is;már idötlen idök óta olvaslak.Én is a Világszép Nádszál kisasszony melett szavaznék(lány pártra),meg a fiú pártra Tündérkopac-t jelölném.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem sok lelkes rajongód van :) én is. És szerintem legyen benne vár meg grif mert az olyan hatásos meg nem árt minimum egy mindenre elszánt gonosz boszorkány/testvér és sárkány sok fejjel és persze kellő mennyiségű vér. :D H.

    VálaszTörlés
  10. Istenhegyi székely leány - mondjuk a Hisszala motívum, a kettéhasított szikla? csak úgy hangulatkeltő. Egyszerűbb változatban a Béla királykisasszony, de úgy rossz.

    VálaszTörlés