2012. május 21., hétfő

Road movie hazafelé

Vasárnap reggel hagytuk el Florence, Alabama álmos városkáját, és elindultunk hazafelé. Egészen két sarokkal arrébb meg is kellett állnunk: a hétvégén a művészeti fesztiválra való tekintettel kirakodóvásár volt a parkban. Jó másfél órát töltöttünk bogarászással. Olyan remek dolgokat lehetett venni, mint pl. pénzérmékből fűzött ékszerek (állam vagy év szerint csoportosítva, lett is rögtön 1986-os penny fülbevalóm meg Tennessee quarter-ek is, mert azok csinosak), egyéni csecsebecsék és medálok (lett pl. Snoopy Világhírű Író Lesz nyakláncom, én mindig is Snoopy pártján voltam, Garfield idegesít), régi ékszerekből összerakott új ékszerek eredeti fekete-fehér fotókkal, kerámiából készült kolibri-etetők, patchwork táskák, virágpalánták, faragott seprűk, és mindenféle érdekes lim és lom. Amikor túl meleg lett ahhoz, hogy a bódék között kószáljunk, és lett mindenkinek kedvenc zsákmánya, visszaültünk a kocsiba, és elindultunk hazafelé. Megint volt harsány rágcsálás és még harsányabb éneklés, és mindenféle érdekes dolog, amiket meg lehetett figyelni. Íme néhány fotó a teljesség igénye nélkül:
Helyi boltocska a tér sarkán:
 Gini és a szabadkőműves templom
 Minden vadmotorosnak szüksége van a macijára avagy makijára (mögötte mentek még ketten, az egyik egy plüss kutyával, a másik egy plüss tengerész babával)
Ha ezt látod az autópályán, bajban vagy
(elsőre harsány "hűűű ******" kiáltásokban törtünk ki, aztán megnyugodva tapasztaltuk, hogy a teherautó vontatva vagyon, és a szívünk is megint verni kezdett)





A hazaút nagy részét tehenes játékkal töltöttük: a kocsi két oldala két csapat, és aki több tehenet számol meg az úton, az nyert. A végére egészen belelovaltuk magunkat és hangosan veszekedtünk rajta, hogy vajon a számolt állatok tehenek voltak-e, vagy kecsék. A játék szabálya az is, hogy ha temető mellett haladsz el, az adott oldal tehenei mind megdöglenek. JC előtt nem sokkal mindkét oldalon volt temető, így végül kétszáz döglött tehénnel döntetlenre zárult a játék.
Remélem, lesz még alkalmam hasonló kiruccanásokra a mesemondó csapattal. Nagyon összeszoktunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése