2012. május 18., péntek

Zenék és mesék

Komolyan mondom, jobban izgultam mint a saját fellépéseim előtt.

Ma volt a nagy napja annak, hogy a kölykeim előadják a zenés meséket, amiket egész félévben gyakoroltunk. Az előadásra a tavaszi gála kereti között került sor, kinn az egyetemi szabadtéri színházban a campus közepén. Szerencsére mára elállt az eső is, nem kellett a tornaterembe menekülnünk, üldögélhettünk a fűben a kellemes meleg napsütésben.

A tavaszi gálát a zenetanár számlájára írhattuk; elsőtől ötödik osztályig minden diák szerepelt benne, elsősorban zenész és énekesi minőségben. A hangosítás nem volt valami jó, de a színháznak volt annyi természetes akusztikája, hogy a lépcsőkön zsongó szülők ellenére is lehetett a zenét hallani. Az előadás nem különbözött más iskolai előadásoktól: a lelkesedés nagyobb volt, mint az összhang, de a közönség meg teljes mértékben elfogult, úgyhogy végeredményben mindenki nagyon jól érzete magát. Én meg tövig rágtam a körmeimet.

Amikor megérkeztem, negyed órával kezdés előtt, az egész negyedik és ötödik osztály lendületből rám vetette magát. Igazán megszerettem egy év alatt a kölyköket, sajnálni fogom, ha itt kell hagynom őket. Nagyon vidámak voltak és csinosak (itt nincs kötelező egyenruha, de mindenki kiöltözött a maga módján), és lelkesek a fellépéstől, a zenetanárnő alig bírta visszaterelni őket a színpadra.

A gála nagyjából egy óráig tartott; a kórus-zenekar közösen előadott egy sor dalt, majd jött a két mese. A negyedikesek a "Majom dobot lop" cím afrikai népmesét adták elő, és nagyon cukik voltak a hangszereikkel és a hat kissé rémült mesemondóval együtt; az ötödikesek halálosan profi előadást csináltak, humorral, remek mozgással, jó hanghatásokkal, és kis tanítványom kiváló mesemondásával. Mindenki nagyon meg volt velük elégedve, főleg én.

Hát, ez is megvolt; még két hét van hátra az iskolából, aztán nyári szünet mindenkinek. Júliusban kezdünk majd újra. Remélem még sok mesélést sikerült belezsúfolnom a programba, mielőtt lelépek innen.

Most pedig pakolás, és irány Alabama a hétvégére. Úgy döntöttük, levonulunk testületileg az ottani egyetemre mesemondó fesztiválra... részletekkel vasárnap jelentkezem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése