2007. december 20., csütörtök

Vizsgák

Két vizsgám volt. (Lebukik és fedezéket keres, átkok elleni amuletteket lengetve)
Csak a félreértések elkerülése miatt: nem azért volt kettő, mert az amerikaiak ostoba és lusta dögök akik egész félévben csak vakaróznak, hanem azért, mert öt kurzusom volt összesen. És nem azért volt öt kurzusom összesen, mert az amerikaiak ostoba és lusta dögök akik egész félévben csak vakaróznak, hanem mert egy kurzus heti három (tan)órát jelent, és mindegyikre készülni kell (igen, úgy mint a gimiben). És nem azért volt öt kurzusra két vizsgám, mert az amerikaiak ostoba és lusta dögök akik egész félévben csak vakaróznak, hanem mert a másik három kurzusra beadandó dolgozatokat irtunk, sokat. Jah, és kathakból volt fellépésünk is.
Nah, most hogy ezt tisztáztuk (sokadszor, de nem utoljára), ime a vizsgák. Tudom, hogy már majd' meghaltok a kiváncsiságtól (körülnéz: Öö... hahó? Van itt valaki?...)
Antropológia.
Irásbeli (jah, el is felejtettem, itt minden vizsga irásbeli, a szóbelinek a gondolatától is leesik az álluk - "De hát az nem fair!" - tény, hogy az egyetlen dolog, amit a szóbeliből valójában tanulni lehet, az a fellépés és public speaking - de nézzünk szembe a tényekkel, vizsgahelyzetben még senki nem tanult meg előadni, az amcsiknak meg nem is hiányzik, őket már szereplésre képzik kiskoruk óta).
A vizsga első része 25 feleletválasztós kérdés (aki szerint ez könnyű... az menjen a sunyiba :D ) (Most komolyan. A vizsga nehéz volt, de fair, ami azt jelenti, hogy minden gond nélkül megoldottad - ha elolvastad a feladott könyveket). Második része 6 fogalom, amiből ötre kell válaszolni, de ha tudja az ember mind a hatot, pluszpontot kap. Harmadik rész esszé, négyből egyet kell választani; ezek általános kérdések az olvasmányok összehasonlitásáról, példákkal alátámasztva.
Klasszika (Na jó, szex. Mármint az ókorban. Vizsgára való felkészülés gyanánt... hümm, Rómát néztem. És nem, nem gyakorlati vizsga volt. Ezért lányok is részt vehettek rajta...:)
Első rész, 14 rövid kérdés, amiből kilencre kellett válaszolni (ezek tárgyi tudást igényeltek: szövegfelismerést vagy szereplők meghatározását, pl. ki volt Lucretia és miért lett öngyilkos, vagy hogy sorolj fel szexualitással kapcsolatos jeleneteket a Daphnisz és Chloé-ból... utóbbi egyébként professzor úr véleménye szerint az ókori világ Kék Lagúnája, az ember vagy elalszik az elején, vagy könnyesre röhögi magát...)
Második rész, 4 esszé, amiből kettőt kellett megirni.
A vizsgákra általában 2 vagy 3 órája van az embernek - a legtöbben hamarabb befejezik. Nem voltak nehezek - valószinüleg azért, mert a hozzájuk szükséges tudást év közben már jórészt megszereztük és feldolgoztuk. Különben sokkal nagyobb bajban lettem volna a tegnap esti nemtanulok-parti után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése