2011. szeptember 11., vasárnap

American experience

(Kérlek, ezt a bejegyzést ne mutassátok meg a nagymamáknak, köszönöm :)

Szombat van, nincs tanítás, és Joshua magára vállalta, hogy megismertet az amerikai kultúra néhány újabb kulcsfontosságú elemével (a country és bluegrass zenére már elkezdett rászoktatni, úgyhogy most a néprajz más területei voltak soron)

Először is, elmentünk egy háromdolláros moziba, és megnéztük a Cowboys and Aliens-t. Délen vagyunk; már a jegypénztáros csajjal sikerült negyed órát beszélgetni, és még be sem jutottunk a moziba. A film szórakoztató volt, a mozi pedig jópofa (az volt a kedvencem, hogy a film előtt helyi vállalkozások reklámjait vetítették, melyek közül az egyik egy patkolókovács volt - "minden fajtát szívesen látunk").

A mozi végeztével éhesek lettünk, meg ideje is volt vacsorázni, úgyhogy betértünk a szomszédos Taco Bell-be, ahol Joshua nagy lelkesen magyarázta az eladóknak, hogy én bizony még nem jártam eme nemes üzletlánc egyetlen éttermében sem. Erre aztán az eladó kisasszonynak égnek állt a hetyke kis bajsza is, és rögtön körbe lettem ugrálva, elsősorban azért, mert ők meg nem tudták, hogy Magyarország létezik (és szokás szerint azt hitték, hogy éhes vagyok, ami egy étteremben érthető is)

A vacsorát követően aztán bulizni támadt kedvünk; mégiscsak szombat este van, ha az Évforduló előestéje, akkor is. Mászkáltunk hát egy kicsit a campuson, megcsodáltuk a kísértetjárta harangtornyot, majd a város legnépszerűbb (és jószerével egyetlen) szórakozóhelye felé vettük az irányt.

A Newbies nevű patinás kis hely hivatalos munkakörére nézve melegbár, ami ugye sajátos hangulatot kölcsönöz a dolognak, de mivel, mint fentebb már említettük, kimeríti a környékbeli színvonalas partilehetőségek mindegyikét, a város nagy része szexuális beállítottságra való tekintet nélkül ide jár. Ma este például katona-parti van, ami annyit tett, hogy mindenkinek legalább részben terepszínben kellett lennie (Joshua adott kölcsön egy sapkát), és a bejáratnál dögcédulát kaptunk, pirosat, sárgát vagy zöldet, ismeritek ti is ezt a játékot ugye.
Az est sörrel és koncerttel nyitott; a hely híres nőimitátorai vonultak fel a színpadon. Ha még nem láttatok ilyet, ajánlom figyelmetekbe, mi remekül szórakoztunk. Az est során többek közt az alábbiakat állapítottam meg a helyről:

1. Végre egy hely, a fiúvécé előtt áll a sor. Haha.

2. A táncosok cicababák helyett kigyúrt testű srácok. Nem az én csapatomból, sajna, de a látvány az látvány.

3. A női bulizók jelentős hányada magasabb nálam legalább két fejjel.

4. Komoly fogadásokat lehet rá kötni, hogy a körülötted táncolók közül ki milyen nemű.

5. A szőke bombázók jelentős hányadát az este során a férfimosdóból látod elősétálni.

6. A színpadon éneklő nőimitátor a viking kaliberű kidobóember felesége, és előadás közben szerelmes pillantásokat vetnek egymásra. A romantika nem halt még meg.

7. Meglepően sok a városból az ismerős arc.

Mindent egybevetve remekül szórakoztunk. A koncert után az emberek elárasztották a táncparkettet, és onnan kezdve olyan volt a hely, mint bármelyik diszkó a világ bármelyik pontján, és még a zenét is jól keverték. Két órát táncoltunk, mielőtt hazaevett bennünket a fene. Hazafelé Disney számokat énekeltünk a kocsiban, csak a miheztartás végett.

Kövezzetek meg, király egy nap volt :)

4 megjegyzés:

  1. Hol van ez a háromdolláros mozi?!

    VálaszTörlés
  2. Öööö... a Newbies mellett közvetlenül XD Nem tudom, Joshua vezetett.

    VálaszTörlés
  3. Csöppet sem militáns népség ez az amcsi, még a melegbárban is katonanap van... :-)
    Eisenhover búgócsiga a sírjában.

    VálaszTörlés
  4. vinnyogtam a röhögéstől, köszcsi...love

    VálaszTörlés