2012. január 21., szombat

Grimm Év 2012

Még tavaly júniusban született meg az ötlet, hogy az európai mesemondók közösen ünnepeljék a Grimm mesék első kiadásának 200. évfordulóját. Sok víz folyt le azóta sok folyón; elérkezett 2012, ami a mi fajtánk számára nem a világvégét, hanem a Grimm Évet hozta magával.

Annak idején hirtelen felindulásból magamra vállaltam, hogy koordinálom a projectet; mit nekem néhány mesemondó, az ismeretség még jól is fog jönni! Nos, szeptemberre a néhány mesemondóból 65 résztvevő lett, és 150 mese, két külön e-mail mappa és egy Excel táblázat, és amikor mindenki észbe kapott december 30-án, hogy december 31-e a határidő, nagyjából 30 gigányi videóanyag Európa minden pontjáról, 24 óra leforgása alatt.

Buli!

A project egyszerű ám nagyszerű: videókat készítünk, amiken európai mesemondók mondanak Grimm meséket, mindenféle nyelveken és mindenféle verziókban.
Ma végre eljutottam odáig, hogy elindítsak egy YouTube csatornát és egy blogot a projektnek, és elkezdjem feltölteni a kész videókat. Többek között végre volt időm megnézni, mi érkezett és kitől, és megmondom előre, remekül szórakozom!

Akit érdekel, a blogot itt találja:

Project Grimm 2012

Ha szeretnétek Grimm meséket hallgatni profi mesemondóktól nagyjából bármilyen európai nyelven, látogassátok szorgosan! Igyekszem mindent feltölteni, amint megérkezik a postaládámba. És tessék szeretni a mesemondókat!

Boldog Grimm Évet mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Csenge, ez a blog (meg maga a projekt) zsenialis! Megerdemelne nagy-nagy nemzetkozi publicitast. En igyekszem sajat kis szukos berkeimben terjeszteni az iget rola, de szerintem megprobalhatnal befuzni par ujsagirot, mert ez hihetetlenul nagy dolog, amit itt osszeraktatok! Keep the amazing stuff coming!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik :) Az újabb videókat már vágnom kell, úgyhogy el fog tartani egy darabig, míg felkerülnek, de azért igyekszem :) Ha terjeszted a hírét, annak meg örülünk! :) Te is hiányzol! Csipogj ha Skype-on látsz :)

    VálaszTörlés