2008. január 23., szerda

Tavaszi szemeszter No. 1 - Spanyol nagykanállal

(Szavazás még mindig zajlik; a kérdések innen balra láthatók, további információkért lásd Január 19, vagy katt ide. Igen, most ezt egy hónapig minden bejegyzés elejére ki fogom irni, mert az emberek bambák. Tisztelet a kivételnek. Kacsint kacsint.)

Dobpergés, dopergés. Megkezdődtek a tavaszi órák.
Az előttünk álló félév kegyetlen lesz. Véres lesz. Zúzós lesz. Halálos, zsúfolt, irgalmatlan, és nyárig már csak kettőt alszunk.
És minden percét élvezni fogom :)

A szemeimet dörzsölgetve tébláboltam a terem előtti folyosón a többi diákkal együtt, akik még mind a tegnap esti buli nyomait viselték, és panaszkodtak, hogy micsoda kegyetlen univerzum az olyan, ahol reggel 11:20kor kezdődnek az órák. (*lebukuk és kicselezi a felé hajigált tárgyakat*)
Néztem nagyot amikor bekocogott Vargas, a squash-csapat gyöngye (ne akarjátok tudni, mit keres egy spanyol anyanyelvű egyén egy spanyol nyelvkurzuson... na jó, megmondom, potya kreditet). Végül aztán rajta kivül tizenöt lány gyűlt össze a teremben...
És elkezdődött a nyelvkurzus, amerikai módra. Öveket becsatolni, mindenki kapaszkodjon.
(Mivel az óra hivatalos cime Ibero-Amerikai Film és Társalgás, a félév alapját a megnézett filmek képezik majd. Emellett persze az elsődleges cél, hogy feljődjön a spanyoltudásunk. Mármint azoknak, akiknek nem az anyanyelvük ugye... szerencsére hamar sikerült felmérnem, hogy nem a sor végén kullogok... haha, az a 95 epizód spanyol Naruto megtette a magáét... *összeborzong az emlékek hatására* :)
Szóval, ime a félévi teendők listája. Minden órára...
... megnézni a feladott filmet (bizony, órán kivül, közösen a könyvtárban)
... irni egy rövid elemzést a filmmel kapcsolatban (és nem szabad az eseményeket összefoglalni) (igen, spanyolul)
... válaszolni a Blackboardon feladott kérdésekre
... listát irni a filmmel kapcsolatos lehetséges társalgási témákról
... felkészülni az órán való részvételre, és aktivan részt venni a társalgásban (igen, spanyolul)
Ehhez jön még két szóbeli vizsga és két hosszabb beadandó dolgozat.
(Ja, és mindenki szives figyelmét felhivom a tényre, hogy tanárnő egy nyikkantást nem szólalt meg angolul egész idő alatt.)
A mozihoz meg persze jön még a történelmi háttér; csütörtökre például az argentinai diktatúráról nézünk két dokumentumfilmet. (Emlitettem hogy az óra kétszer van egy héten?)
Hát igen, mindenki felkötheti a gatyáját. De ha átvészeljük a félévet, olyan de olyan pengék leszünk spanyolból, hogy csak na...
(És nem, egy árva nyelvtani tesztet sem fogunk kitölteni. Ugye milyen hülyék ezek az amcsik?)

2 megjegyzés:

  1. Részvétem, egy szemeszter alatt letális dózist kapsz a spanyol - latin-amerikai filmesek alkotásaiból... Brrr... Valami könnyed kis szappanopera nem lesz a választékban??
    ...ehe... ;)))

    VálaszTörlés
  2. Hát a három óra argentin diktatúrától tényleg majdnem felvágtam az ereimet... érdekes volt nagyon, csak kezdésnek kicsit durva... ja igen, argentin a tanár :D
    (Szappanoperát nem igért :D )

    VálaszTörlés