2008. január 24., csütörtök

Tavaszi szemeszter No. 3 - Muzikális déja vu

Na, kedvenc sportoló főemlőseim megint befizettek egy potya kurzusra - legalábbis azt hitték... a tegnap esti intelligens társaság után már épp kezdtem hiányolni őket.
Amikor jókislány módjára elsőként bekocogtam a Bevezetés a Világzenébe cimű óra tantermébe (hamisitatlan zenetanszék hangulat, jobbról lelkesebb-mint-kifinomult dobolás, balról egy megkinzott zongora segélykiáltásai), azt hittem, nyert ügyem van - egészen addig amig tanárúr közölte velem, hogy huszadik helyen vagyok a várólistán. Nyilván nem én voltam az egyetlen, aki az óra cime hallatán potya kreditek ábrándjait dédelgette...
Nah, a terem meg is telt, három teljes sportcsapattal és a hozzájuk tartozó csirilderekkel, engem meg evett a düh és a fene, hogy miattuk szorultam a várólistára, amikor engem esetleg még érdekelne is amit tanulni fogunk (esetleg? Megveszek érte. Már megvettem a könyvet is). Ment nagyban a kérődzés meg a hajdobálás meg egymás vállának paskolása, én meg az egyetlen fegyverhez folyamodtam, ami bármiféle reménnyel kecsegtetett: átálltam pedál fokozatba.
A tömeg egészen addig tartott, amig ki nem osztották a féléves tantervet, házi feladatokkal és mindenféle szabályzattal. Akkor aztán elkerekedtek a szemek és cigányútra mentek a rágógumik... (három beadandó dolgozat, öt teszt, év végi vizsga, csoportos nagy project). Az osztály fele se szó, se beszéd felállt, visszaadta a tantervet, és elhagyta a fedélzetet. Tanárúr vigyorgott; ennyivel is könnyeb dolga van...
Beveztő óra volt, beszélgetés a zenéről általában, mindenféle tévhitek eloszlatása a kurzussal kapcsolatban, meg csoportos ötletelés arról, mi is tulajdonképpen a különbség zene és zaj között. Tettem róla, hogy jókor szóljak be okos dolgokat, és intelligens tekintettel kövessem a társalgást (hát igen, dekoltázsom nincs amit villogtatni lehetne, de azért néha-néha győz az ész;)
A végredemény az lett, hogy bekerültem az órára :) Legalábbis nagyon úgy tűnik.
És ami a teritékre kerül majd: népek zenéiről általában; kultúrák zenéi: Afrika, Latin-Amerika, Távol-Kelet, Egyiptom, amerikai indiánok, ir zene, plusz a szabadon választott projectek témái. Jövő csütörtökön egy indián koncertre megyünk :)
Hülye főemlősök nem tudják mit hagynak ki, és ennek csak örülni tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése