2007. szeptember 19., szerda

Reggeli az Agorán

Tegnap este levelet kaptunk a Játékmestertől; "Mivel holnap Athén városában szép idő igérkezik, gyűlésünket az Agorán tartjuk; városunk egy idegen földről jött vendége ismeretlen inyencséggel lep meg bennünket, mely valamiféle édes sütemény, a demokrácia tiszteletére szavazókorong formájú."
Reggel tizkor tehát a meleg őszi napsütésben kinn ültünk a campuson a könyvtár előtt, csokis fánkkal tömtük magunkat, tógát viseltünk, és pártgyűléseket tartottunk a lugasban. Terepfelmérés céljából csatlakoztam a radikális demokratákhoz; beszélgettünk a görög térképről és a hadviselésről, és sikerült felmérnem a csapatot, akiktől a nők szavazati jogát várom. Hárman vannak; ebből az egyik a maláj srác, akinek most kezd valami halvány fogalma lenni a görög történelemről, és Európáról úgy általában; egy csaj, aki hatalmas lelkesedéssel szónokolt a Reconciliation Agreement mellett, archoni minőségben; és egy elég éles eszű másik srác, aki tiz perc után szép türelmesen elmagyarázta a csajnak, hogy ez a párt az Agreement ellen készül szavazni (mellesleg ők az egyetlenek), és hogy ő nem archon, hanem herold. A többi stimmel.
Azt hiszem, a szókratisták komoly előnyben vannak.

1 megjegyzés:

  1. Ja, akkor ti voltatok azok a furcsa szerzetek...pedig mar kezdtem azt hinni hogy haluzok mert en meg eppen Athen (es tobbek kozott az Agora epuleteirol olvasgattam elozo este...) :)

    VálaszTörlés