2007. szeptember 13., csütörtök

Van Mit Tenni Vásár

Ma volt a campuson az Activities Fair; minden klub, csoport, csapat, gyülekezet, kör, társaság, szövetség és csoportosulás kirakta a maga kis asztalát az ebédlő elé, szines transzparensekkel és sok-sok szóróanyaggal (valamint jelentős mennyiségű sütivel, hogy a közösségért kevésbé lelkesedő egyéneket is odavonzzák). Hatalmas lelkesedéssel vetettük magunkat a standok képezte labirintusba, és mire kikeveredtünk a túloldalon, már azt sem tudtuk, hány papirra irtuk fel a nevünket...
Az alapelv (itthon szintén teljesen ismeretlen) a következő: minden egyetemi csoportosulás kap egy asztalkát, ahová kiültet emberkéket, akik minél több másik emberkét győznek meg arról, hogy érdemes csatlakozn hozzájuk, és megtömik a kezeit szóróanyaggal, hogy lehetőleg máshol már ne legyen esélye aláirni a nevét... remekül szórakoztunk, sok érdekes dolgot láttunk, és mivel kevés volt az időnk, mindenhová feliratkoztunk, ami egy kicsit is érdekesnek tűnt (best of Paris Geller).
Ime, a lista (már amennyire emlékszem rá; vannak homályos foltok a dologban, remélem, az egyetemi bordély standja nem volt közöttük...:)

- Nutmeg Big Brothers Big Sisters (mentoring program egy közeli általános iskolában; heti egy órában van minden Bignek egy Little-je, akivel foglalkozni kell, olyan halálosan fontos elfoglaltságok keretében, mint pl. a rajzolás vagy a fagyizás...)
- Anime Club (naigen... a Miyazaki összes a standon nagyon igéretesnek tűnt, meg három irtó jó fejnek tűnő emberke ült mögötte, szóval feliratkoztam, ahol adnak kaját és animét kell nézni, az már rossz nem lehet...)
- Annual Community Events Staff (ők szerveznek bizonyos ünnepi rendezvényeket a campuson, pl. Halloween utcát a városi gyerekeknek, közös hóemberépitést, játékbazárt, pikniket, stb.)
- Jesters (az egyetem önjelölt amatőr drámaköre, akik hol drámát csinálnak, hol komédiát, hol egy felvonásos mineknevezzemet) (ugyanazon emberkék működtetik az egyetemi hurling-klubot is, és nagyon reménykedem, hogy a megfelelő papirra került a nevem, mert az ir srácok a nagy fa ütőkkel elég veszélyesnek tűntek... veszélyesnek és jópofának, teszem hozzá)
- Trinity Tripod (nem, nem elfoglaljuk a világot és kiszivjuk a vért az emberekből - ez a campus hivatalos lapjának a neve. Igen! In memoriam Rory Gilmore, megint, anya kedvéért:)
- Háborúellenes szövetség (amikor megálltunk beszélgetni, már vesztett ügyünk volt...)

Továbbá aláirtunk egy lapot, hogy Caitlint, a mentorunkat válasszák elnökké vagy mivé, és Kata feliratkozott a Trinity fekete nők szövetségébe is, ami nem kis derültséget okozott... bár be kell vallani, az emberek ott is elég jópofák, némelyikükkel egy csapatban voltunk még a bevezető programok alatt.
Néhány érdekes részlet:
- mig a női rugbycsapatnak egész asztala volt, addig a focirajongó klubot egy fő képviselte egy jegyzetfüzetből kitépett papir társaságában
- kifelé menet megpróbált minket elkapni egy nagy zászló felett mosolygó, öltönyös srác, aki az egyetem republikánus diákszövetségét képviselte, és kétméteres üres tér volt körülötte
- a Trinity Tripod asztalán egy yorkshire terrirer korzózott fel és alá
- azok között, amiket megnéztünk ugyan,de aláirásra ilyen-olyan okokból nem méltattunk, megtalálható a Velence Klub (igen, ez az, aminek hangzik), a különböző Greekek, a hip-hop klub, a muszlim diákok közössége (a zsidók nem, mert ma ünnepük van), és még vagy két tucat egyéb kör...

Azt hiszem egy nagyon jókedvű és sikeres délutánt tudhatunk magunk mögött. Majd meglátjuk, kik lesznek a befutók... (egy percig sem gondolom hogy napi 24 órába beleférne mind a 6 elfoglaltságom...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése