2007. szeptember 12., szerda

Tógapróba

Zajlik a felkészülés a Reacting játékra. A frakciók gyűléseznek; a párton kivüliek (vagyis mi) szintén, csak azt ismerkedésnek nevezik. Rajtam kivül állunk 1 db metoikoszból (aki szegény nem is szavazhat, mekkora szivás), 1 db földművesből (aki szavazhat ugyan, csak pénze nincs), 1 db asztalosmesterből (akinek álma szinre vinni a saját darabját, és ha sikerül megszavaztatnia, elő is adjuk) és 1 db gazdag sportolóból (aki meglepő módon az egy egyetlen srác a csapatban, és mellesleg tényleg egy gazdag sportoló, szóval lényegesen könnyebb dolga lesz, mint nekem a szakállas öregemberrel...). Egyelőre nem szimpatizálunk egyik párttal sem, és mindenki gondosan titkoban tartja a személyes céljait (kivéve a metoikoszt, aki fel-alá ugrál a teremben és kiabál hogy "engedjetek szavazni, engedjetek szavazni!"). Biztos vagyok benne, hogy, akárcsak nálam, náluk is lapul valami stikli a háttérben...
Ma volt tógapróbánk. Kaptunk fehér lepedőket névtáblákkal, sárga öveket a polgárjogunk bizonyitásaképp (megint, kivéve szegény metoikoszt), és szines kendőket hogy a pártokat el lehessen különiteni (mi türkizkékek vagyunk). A szókratisták jól belehúztak: a három legokosabb srác a csoportban. Máris gyűléseznek. Jó lesz odafigyelni rájuk...
Hamarosan meg kell irnunk az első beadandót - legalább 3 oldalt arról, kik vagyunk és mi az életfelfogásunk (a pártoknak egyszerűbb dolga van, nekik összesen kell 1 dogát leadni, és az a céljaikról szól, nem a karakterekről... de én a saját feladatomat nagyon élvezem:)
Ma folytattuk Platón Államának kivesézését. Mindenki utálja. Általános felfogás: "Plato sucks. Socrates sucks. Socrates is guilty, because he sucks. Vote for it." Csatlakozom az általános utálkozáshoz. Platón cenzúrázni akarta a mesemondókat. Le vele.

(Érdekes adalék: szóba kerültek az oktatási rendszerek is, és ennek kapcsán el kellett mondanom a csoportnak, hogy működik nálunk az egyetem. Tátott szájjal hallgatták, hogy bizonyos tárgyakból kell felvételizni, és teljes hitetlenkedéssel fogadták a tényt, hogy előre el kell dönteni, mit tanulsz az egyetemen. Utána megkérdzeték, hogy "és hogy dönti el valaki 17 évesen, mi szeretne lenni?" Jó kérdés, válaszoltam. Fogalmam sincs.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése