2007. november 1., csütörtök

Három a magyar igazság...

Nah kéremszépen akkor még egyszer, a rend kedvéért:

Február 22-23, Timpanogos Storytelling Conference, Orem, Utah

Április 4-6, Sharing the Fire Storytelling Conference, Nashua, New Hampshire

Április 25-27, Northlands Storytelling Conference, Green Lake, Wisconsin

Bizonyám, és mind a hármon elő fogok adni...:) És igen, a februári egészen új, most kaptam a levelet, hogy meghivott előadó lettem, és még fizetnek is érte.
És igen, ez valószinűleg nem azért van, mert csodálatos tehetségem hire előttem jár, és elérte az Újvilágot is, hanem mert összeraktam egy csinos kis ajánlót, egy jó programot, és néhány mesemondó ismerős volt olyan szives hogy referenciát adjon rólam. Azt hiszem, tudok élni ezzel a tudattal.

(Megjegyzés 1: Neki is ülök összerakni a programot, hogy egészen nagyon penge legyen, mire előrukkolok vele; persze a nagyja már megvan az ajánló óta, csak ki kell dolgozni a lényeget. És kitalálni hogy a sok varázslatos magyar népmese és legenda közül melyik négyet zsúfoljam bele a programba... szavazokat, javaslatokat a Megjegyzések rovatba várjuk.)

(Megjegyzés 2: Akik számára nem világos a dolog: ez a három legnagyobb nemzeti/nemzetközi mesemondó konferencia az USA-ban, leszámitva St. Louist, ahová szintén elmegyek, de csak kibicelni. Jonesborough nem konferencia, hanem fesztivál. A különbség abban rejlik, hogy mig egy fesztiválon nonstop mesemondás zajlik, addig egy konferencián workshopok, előadások, beszélgetések és prezentációk zajlanak, jóllehet a legtöbb mesélőnek a prezentáció nem tartozik a kedvenc szavai közé. Ja, és mindhárom esetben olyan előadókkal szereplek együtt, akiket Jonesborough-ban a közönség soraiból bámultam...:)

Kezdődjék a mesékkel teli Téli fél év... Samhaintól Beltaine-ig.
(Azt hiszem ennek az évnek aztán minden cseppjét kihasználom:)

2 megjegyzés:

  1. Vigyél valami pogány-sárkányfej-levágós ,mesét...vagy Ródosz ostromát(a kedvencem :) ) Ilyesmit biztos nem hallottak még...van benne pátosz és heroizmus...no meg Johanniták :D
    Gy

    VálaszTörlés
  2. Nem mondod, hogy Nashua egy _hely_???? Ő egy lány, vörös a haja, varázslatos mézmadár tetkó van a vállán és sárkányokkal barátkozik... Héé, ki lopta el a nevét?? :))

    VálaszTörlés