2007. november 7., szerda

Mert az Inkviziciónak is van humora...

Univerzum eladó! Univerzumot tessék! Vadonatúj modlel, sosem használt, sosem tesztelt, garantáltan időtálló, korszerű! A legújabb fejlesztés!
Csak önöknek, csak most: egyet fizet, milliót vihet, ameddig a készlet tart! (persze jobban jár, ha csak egyet vásárol, mert tárolása végtelen nagyságú teret igényel, és nem mindenki rendelkezik egynél több kihasználatlan végtelennel ugyebár...)
Rendelje meg most, és kápráztassa el barátait, látogatóit saját csodálatos Új Világmodelljével!
A teljes készlet tartalmaz:
- 1 db NAPot (kisebb gyártási hibák, foltok előfordulhatnak, de attól még kiválóan működik, sőt mi több, magától forog a tengelye körül!)
- 1 db MERKÚRt és 1 db VÉNUSZt (utóbbi egész, fél, negyed vagy fekete kiszerelésben - ha most rendel, egy nagyobb és egy kisebb sorozatot kap ajándékba!)
- 1 db FÖLDet (a világ legnagyobb körhintája, garantáltan emlékezetes élmény marad! Napi egy teljes fordulat, és évi egy ingyen út a Nap körül! Vállakozó szellemű vásárlók részéle ajánljuk a különleges Kepler verziót, elliptikus pályákkal! Ha ön hajlamos a szédülésre és tengeribetegségre, nem kell aggódnia - garantáltan nem fog érzékelni semmiféle mozgást! A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy kérdezze meg személyi gyógyszerészét, gyóntatóját vagy ördögűzőjét)
- 1 db HOLD (Szinte új, alig használt, boritója enyhén kopottas - féláron szereljük a Földhöz!)
- 1 db MARS
- 1 db JUPITER plusz 4 hold (nem valószinű, hogy valaha látni fogja őket, de irott igazolást adunk róla, hogy ott vannak... egy pillanat... nem, sajnos már eladtuk őket Cosmo De' Medicinek. Elnézésüket kérjük.)
- 1 db SZATURNUSZ
- milliónyi csillag 88 csinos konstellációba rendezve - ha most rendel, ajándékba adunk még néhány milliót, melyeket ön nem lát ugyan, de éppen ezért oda helyez, ahová akarja; kiválóan alkalmasak lehullott csillagok pótlására)
- 1 db HASZNÁLATI UTASITÁS, Égi Hirnök cimmel, a modell alkotójától (mivel a régi útmutató, bizonyos Biblia, már nem felel meg a valóságnak)

Ha még a Szent Hivatal döntése előtt leadja rendelését, egy ingyen teleszkópot kap ajándékba (ha esetleg nem tudná: a teleszkóp a kaleidoszkóp egy új formája, melyben szinek helyett csillagokat meg holdakat lát az ember - kiváló ajándék gyerekek számára!)

És aki mindezt elhozza önöknek: Galileo Galilei, az Illúziók Nagymestere!

(A modellt az Egyház még nem hagyta jóvá. Vegye meg, vigye haza, próbálja ki, tesztelje le, és ha hibásnak vagy ne adj' Isten hamisnak bizonyul... az Inkvizició majd gondoskodik róla...)

4 megjegyzés:

  1. ...de ugye nincs ráírva, hogy ACME...???

    Máskülönben smafu az egész kit, még egy nyamvadt csonk Babilon gyertya sincs hozzá... :P

    VálaszTörlés
  2. szia Csenge!

    gondoltam, érdekelhet az alábbi blogbejegyzés, a kommentek között érdekes forrásokat is találhatsz, bár gondolom jól el vagytok látva olvasnivalóval így is

    http://szkeptikus.blog.hu/2007/10/22/tevhitek_lexikona_az_inkvizicio_aldozata

    én galileinek szurkolok, remélem nem baj ;)

    üdv,
    Orosz Katáné szül. Merényi Csaba

    VálaszTörlés
  3. Egyáltalán nem baj, Csaba - a Szent Hivatal tudja a cimed, és nálunk van a nőd... szóval csak szurkolj nyugodtan... ;)

    VálaszTörlés
  4. Én szeretnék egy saját Univerzumot a kertbe meg egyet a szekrénybe és találnék helyet még egynek is! Az ilyesmiből sosem elég!

    H.

    VálaszTörlés