2012. február 9., csütörtök

Changeling - Tündérek vs C.G. Jung

Utolsó hajrájához ért a Changeling kaland; nem cseréltünk újból csapatot, mert már annyira máshol járt a két sztori, hogy nehéz lett volna összehozni a váltást. Így aztán én is maradtam portálpuskával és robotcsirkével felszerelt lelkes kalandozóimnál, és felkészültem rá, hogy pontot tegyek a történet végére.

Ez persze nem volt ennyire egyszerű. Először is, vagány latino Nockerünk nem jött be órára, mert lebetegedett; közös megegyezéssel úgy döntöttünk, elájult a baziliszkusz elleni nagy csatában, és a Sidhe (a csapat egyetlen női tagja) majd cipeli a hátán. És lőn.
Most, hogy a szörny meghalt, már nem volt más hátra, mint megkeresni a kastély közepén lobogó tüzet, és visszavarázsolni a valódi világba az egész kócerájt. A kastély folyosóin bolyongva a csapat egyszer csak egy banshee-vel találta szembe magát, aki közelgő halált jósolt; válaszul a troll becélozta a rakétavetővel (ami természetesen mindenre válasz), de a többiek leállították. A banshee csak a halál hírnöke, önmagában nem veszélyes; a csapat szép óvatosan elsompolygott a gonoszul bámuló goth tünde mellett, és fellélegzett, amikor túljutottak rajta. Ez volt az a pillanat, amikor a banshee elsikította magát.
A banshee (a Sidhe tündérek gonosz ikertestvérei) sikolya fájdalmas élmény, és mindenkiben, aki nem dob sikeres akaraterő-próbát, totális pánikot kelt. Ötből hárman elbukták a dolgot, és futásnak eredtek a sötét folyosókon át, hátrahagyva Eshu nagyfőnököt és egy rezignált Nockert. Amikor végre magukhoz tértek a rohanástól, fogalmuk sem volt, hol vannak, és hogy merre lehetnek a többiek. A Nocker egy hirtelen ötlettől vezérelve összekapcsolta a telefonját a robotcsirke vezérlésével, és felhívta a díszes társaságot, hogy hogy a bánatban vannak; sajnos ők sem tudták, de a technológia ismét győzedelmeskedett, és a hátrahagyott duó a telefon jeleit követve elindult megkeresni a többieket. Nevezett többieknek időközben sürgős dolga akadt: felbukkant a folyosón egy orge (a trollok sötét ikertesója) és úgy döntött, megeszi őket vacsorára. Kisebb csetepaté kerekedett, melynek során a Sidhe lány kapott egy erősebb pofont, az Eshu pedig olyan pocsékul dobott dobótőröket, hogy szintén a Sidhe-et találta el... végül Troll-Vasököl mentette meg a helyzetet, mondani se kell, hogy ismét a rakétavetővel.

Időközben befutott a csapat maradék két tagja is; ezen a ponton már érezni lehetett a kastélynak életet adó mágikus tűz közelségét, és nem sok időbe került megtalálni a legbelső kamrába vezető ajtót. Ami be volt zárva. Trollunk ismét felszívta magát (folyamatosan pontozza a játékok folyamán eddig lerúgott vagy nem lerúgott ajtókat - 3:2 volt az állás az ajtók javára, ideje volt egyenlíteni) - és berúgta az ajtót.
Érdekes látvány fogadta a csapatot: a mágikus tűz két oldalán két sötét Eshu állt, készen arra, hogy elrabolja az egész kastélyt a fejük felől; a tűzre mint energiaforrásra rákapcsolva pedig egy steampunk géppuska nézett velük farkasszemet, melyet két Vadiúj Vadnyugat stílusú goblin bige hozott működésbe.

Itt a tárgyalás már szóba sem került. Kecses brit Eshunk visítva vetette rá magát sötét ikerestvérére, és varázslattól felpörgetve villámként cikázott át a szobán - majd úgy eltolt egy támadó dobást, hogy visszapattant az ellenfélről, és a következő pofon nyolc szintet vont le az életerejéből, ami ebben a játékrendszerben egy teljes K.O. Másik Eshunk hasonlóan rosszul járt, de ő legalább nem került rögtön a padlóra. A troll becélozta a goblin hölgyeket a hatlövetű puskával (mivel a fegyver eredeti tulajdonosa még mindig ájultan csüngött a tündelány hátán) és két lövéssel véget is vetett a konfliktusnak.

Innentől már nem volt más hátra, mint hogy a két sötét Eshu megadja magát, és a mágikus tüzet működésbe hozva az egész kastély visszakerüljön a valódi világba - és megjelenjen a Nemzetközi Mesemondó Központ formájában. Kis csapatunkat már lelkesen várta a bárónő és hű testőre; a gonoszokat letartóztatták, a kastélyt pedig átadták a csapatnak végleges megőrzésre. Teljes volt a happy end.

Aranyköpések:

KM: "A Nocker hangját halljátok a csirke szájából."
Troll [felkapja a csirkét]: "Melyik végébe kell ennek beszélni?..."
Tünde: "Szerinted?!"

Nocker [a csirkefonon át]: "Kövessétek a hangomat!"
Eshu: "A hangod egy csirkéből jön, te idióta!"

Eshu: "Nem lehet, hogy postacsirke? Akkor visszatalálhatna a gazdájához..."

Troll [egy lövéssel eltünteti a goblin ellenfelet]: "Mondtam én, hogy tudománnyal mindent meg lehet oldani..."

Jövő héttől vérfarkasok. Juhú!

2 megjegyzés:

  1. Ez a troll emlékeztet egy régi shadowrunos cyberpunk trollra. Csapat bemutatja a trollt ő a
    rocket scienist.
    Természetesen nem az agyi kapacitásban, hanem izomban. Ő volt az egyetlen aki elbírta és használni tudta az extra durva rakétavetőt.

    VálaszTörlés