2012. február 20., hétfő

Mesék a Bárkában – Találkozás egy élő legendával

A fesztivál első felvonásaként szombat reggel ingyenes workshopot tartottak a városi könyvtárban. A tanítómester nem volt más, mint Willy Claflin, aki mesemondó volt, mielőtt a szüleim megszülettek volna, és az egyik legnagyobb név amerikai mesemondó körökben (bár nem annyira ismert, mint a partnere, akiről rögtön szó is lesz). A workshop témája a hang volt, és az, hogyan lehet elváltoztatni, hogy különböző karaktereket jelenítsünk meg vele.
Mindössze két órás volt az egész, de mindenki nagyon jól szórakozott. Eljutottunk az alapvető lehetőségektől (hangerő, hangmagasság, tempó stb.) az érzelmeken keresztül (melynek során huszonöt különböző módon olvastuk fel egy helyi hotel üdvözlőkártyáját) egészen a karakterépítésig. A workshop második felében előkerült a nap sztárvendége is, Maynard, a jávorszarvas személyében, akinek idestova negyven éves pályafutása túlszárnyalja a fickóét is, akinek a keze a szájában van (igen, Maynard egy báb).
A délelőtt hátralévő részében a könyvtár által rendelkezésre bocsátott zsákokban turkáltunk bábok után, és gyakoroltuk, hogyan kell őket mozgatni, hogy hihetőek legyenek, és hogyan kell nekik hangot adni, ami passzol a személyiségükhöz. Közben Maynardon kívül előkerült még egy édesszájú, hiperaktív mosómedve is, a workshop résztvevő között pedig született egy szégyenlős majom, egy óvodás szörnyeteg, egy plázatukán és egy goromba zoknikutya, aki tudni akarta, hol marad már a beígért sütemény…
Szereznem kell egy bábot az Agresszív Kismalachoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése