2011. október 28., péntek

CSI Jonesborough: Az elrabolt mosómedve esete

Később még lesz róla szó, hogy ma kikocsiztunk Jonesborough-ba meséket hallgatni. Mivel jó két órával korábban érkeztünk a kelleténél, volt időnk beülni az Áfonyabogba egy kiadós ebédre.
Miközben a jeges teát és a sonkás szendvicset fogyasztottuk, a falakon lógó végtelen számú kacat között figyelmes lettem az alábbi képen látható plakátra:



Egészen új fejleménynek tűnt, úgyhogy amikor kedvenc pincérnőnk legközelebb arra járt, rá is kérdeztem a dologra. Az első kézből szerzett információk alapján az alábbi helyzettel állunk szemben:

Az Áfonyabog milliónyi kacatja között kiemelt helyet foglalt el a képen látható plüss mosómedve; mivel sajnálatos egyensúlyproblémáiból adódóan lépten-nyomon felborult, végül a színpad egyik sarkában kapott biztonságos helyet egészen addig, amíg egy szép napon nyoma nem veszett. Eltűnt, szőrén-szálán, és hiába keresték, senki sem tudta, vajon mi történt...
... egészen addig, amíg meg nem érkezett a váltságdíjat követelő e-mail. A fent látható fotóval együtt, melyen maga a mosómedve szerepel a Wall Street Journal egy példányának társaságában (nem vagyunk benne biztosak, vajon a fogvatartás helyszínére utal-e a nyomtatott sajtó, vagy csak amolyan vizuálisan igazolt terminus post quem) és egy kis táblával a nyakában, amin az áll, "Igazán jól érzem itt magam!"
És a váltságdíj? A fogva tartó egy ingyen vacsorát követel.

Az Áfonyabog tulajdonosai természetesen nem tárgyalnak terroristákkal. A képet nézegetve Joshuával megpróbáltuk kitotózni, vajon mit tenne egy gyakorlott detektív a mi helyzetünkben. Először is, megnézné a biztonsági kamerák felvételeit az elmúlt hetek vendégeiről, és összehasonlítaná őket a vendégkönyveb szereplő nevekkel és helyszínekkel. Ujjlenyomatokat és pulóverszőröket keresne a színpadon és környékén. Széles körben terjesztené az elrabolt mosómedve fényképét, remélve, hogy látta valaki. Alapos vizsgálatnak vetné alá a fényképet, pixelről pixelre, hátha kiderül róla valami (bár az agyafúrt elkövető gondosan figyelt rá, hogy ne látsszon házszám a háttérben). Grafológust hívna a táblán látható szöveg értékelésére. Lenyomozná az e-mail címet, amiről az üzenet érkezett, a hozzá tartozó számítógéppel együtt, és megnézné, az utóbbi időben honnan kattintottak rá az Áfonyabog honlapjára. Kihallgatná a vendéglő rendszeres vendégeit.

Beleegyezne az ingyen vacsorába, és telenyomná hashajtóval.

Nem kapok szikrát, komolyan.
Megyek aludni.

1 megjegyzés: